Cremefraiche.
Jeg vil lave cremefraiche 38%, da jeg på et tidligere indkald prøvede at lave krydderost.
Jeg tog udgangspunkt i opskriften. Og købte piskefløde og kærnemælk.
Hvad er cremefraiche.
Industrialiseringen af surmælk begyndte omkring
1800.
Cremefraiche er et surmælksprodukt dvs.
det er mælk eller fløde der er syrnet med en mælkesyrekultur. Syrningen er en
metode til at bevare mælke/fløden, hvor man ved at sænke pH opnår at uønskede
bakterier ikke kan vokse i mælken/fløden efter pasteuriseringen. Der er i
Danmark mange syrnede produkter, f.eks. yoghurt, ymer, ylette, tykmælk,
cremefraiche og kærnemælk. Ofte syrner man også disse mælkeprodukter for at
give dem en frisk og let syrlig smag og en tyktflydende konsistens.
Cremefraiche er en syrnet fløde. Navnet
er fransk og betyder fløde med frisk smag. Syrningen giver en frisk smag og en tyk
cremet konsistens, hvor fedtindholdet typisk ligger på hhv. 34 og 17% (http://www.videnommad.dk/index.php?id=14&mid=225)
Jeg skal bruge gryde, ske og termometer.
Jeg hældte fløden i gryden, og forsøgte at holde øje med temperaturen, trods et digitalt termometer der havde svært ved at måle den lave temperatur lykkedes det mig desværre at ikke at tage gryden af ved de 21 grader, to minutters uopmærksomhed resulterede i en temperatur på 43 grader , jeg afkølede derfor fløden til de 21 grader og tilsatte så kærnemælken.
Jeg må vente til i morgen for at se om det er en ommer eller om det er lykkedes.
RESULTAT følger i morgen
Så er det middag og et døgn siden cremefraicen blev sat til hvile, det er
spændende om det blevet godt.
Færdig:
Der er vist lige som det skal være...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar